Info
Børn niveau 1, Nybegyndere, 3-6 år MED forældre i vandet
Haletudsen er det første niveau i vores svømmeskole. Hvis du er 2 år og godt kan være i det store bassin (27 grader), så er du velkommen til at tilmelde dig.
 
Forudsætning
Alle kan deltage, blot skal du have enten mor eller far eller anden ledsager med i vandet. Forældrenes primære rolle er at støtte barnet, for hjælpemidler som bælte og vinger benyttes ikke. Derved får barnet en naturlig tryghed og balance i vandet. I praksis vil det sige at du går ned i knæ, så du også selv har hele kroppen under vand. Hav ansigt til ansigt med dit barn (også selvom det betyder at du selv må gå baglæns i vandet) og giv den mindste støtte der skal til for at hele barnets krop er i vandet og det blot ansigtet som er over vand. 
Det forventes at ledsageren udviser glæde ved vandet og deltager aktivt i øvelserne.
 
Målsætning
På dette første niveau er det overordnet mål er at få alle børnene glade med i vandet. Vandet er en ny legeplads, som de skal synes det er sjovt at bruge, så de kommer til at elske vandet. Den vigtigste øvelse er at blive fortrolig me at få ansigtet under vand og puste bobler, uden at holde sig for næsen. Vandtilvænningen er i fokus for at skabe tryghed og balance i vandet. Dette gøres gennem diverse sjove lege. At hoppe og springe i vandet skal ende med at svømmeren selv hopper i og får hele krop og hovedet ned under vandet. Flyde på ryggen, afslappet med ørerne under vand, er en anden fokusøvelse vi træner meget for at få selvredningen lært, for her kan du ligge i vandet og trække vejret frit. De fire forskellige svømmearter påbegyndes i det små.
 
Næste hold
Efter Haletudse skal du på "Guldfisk 5-8 år", når du er blevet så glad for vandet at du er mere under end over vandet det meste af tiden. Hvis du fortsat er vandforsigtig og ikke endnu er blevet helt glad for plask og sprøjt i ansigtet, så skal du på "Haletudse 4-6 år" som er uden forældre i vandet. Du er naturligvis også velkommen til at tage en (halv) sæson mere på "Haletudsen med ledsager".
 
Hvilket udstyr skal jeg have på når jeg er til svømning?
Badetøj: Uanset om du er dreng i badeshorts eller pige i badedragt, skal badetøjet være tætsiddende. Så det ikke skal rettes på eller glider ned når du bevæger dig i vandet.
Svømmebriller: Det forventes at alle bruger svømmebriller i undervisningen, da disse skaber et godt klart syn og tryghed under vandet. Dykkermasker må ikke anvendes.
Badehætte: Har du langt hår forventes det, at du helst benytter en badehætte og alternativt, skal du som minimum have en elastik til, at holde håret væk fra ansigtet. 
Klik venligst her for at læse hele beskrivelsen
SIGMA SWIM - Allerød Byagervej 12 3450 Allerød - kontor.allerod@sigmaswim.dk - Tlf: 53793450 / 53763450
en løsning fra Klubmodul